top of page
originalisoIMG_4686_edited_edited.jpg

NAISKUORO ELEGIA 100V.

Naiskuoro Elegia on taitava, monipuolinen ja ilmaisuvoimainen kuoro, joka täytti vuonna 2020 huikeat 100 vuotta. Helsingin Työväen Naiskuoron perustivat vuonna 1920 Helsingin Työväenyhdistyksen naisjaoston jäsenet. Kuoro on ollut Suomen Työväen Musiikkiliiton (STM) jäsenyhdistys lähes perustamisestaan saakka.


Naiskuoro Elegia haluaa kunnioittaa rikasta ja arvokasta historiaansa suomalaisen kuoromusiikin ja naiskuoromusiikin edistäjänä; perinteitä arvostaen ja samalla uudistuen. 


”Elegia 100” -ohjelmisto koostui kuoron historian tärkeistä kappaleista ja uudistumista ilmentävistä taiteellisesti kunnianhimoisista teoksista. Ohjelmistoon kuului kappaleita myös räppäri Palefacelta ja Laulava Unioni -yhtyeeltä, joiden kanssa kuoro levytti Amerikan suomalaissiirtolaisten musiikkia elokuussa 2019. Laulut ovat ainutlaatuinen ikkuna suomalaisen työväenmusiikin historiaan.

Elegia 100v.: About
Halonen_3a.jpg

Juhlavuoden suojelija oli presidentti Tarja Halonen. 

Presidentti Tarja Halonen on työskennellyt  tasavallan presidentin virkakautensa aikana ja sen jälkeen kestävän kehityksen parissa sekä Suomessa että kansainvälisissä tehtävissä.

Tarja Halonen on kiinnittänyt runsaasti huomiota ihmisoikeuksiin, demokratiaan ja kansalaisyhteiskuntaan. Myös sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvon edistämistä koskevat asiat ovat olleet keskeisiä koko hänen poliittisen uransa aikana.

Kuva: Presidentti Tarja Halosen toimisto / Lasse Keltto

Elegia 100v.: Welcome
bottom of page